søknadsfrist

Søk studier for 2017

Fristen for å søke om studieplass til høsten ved bachelorprogrammet i kunst og bachelorprogrammet i design, den ettårige praktisk-pedagogiske utdanningen (PPU) og masterstudiet i kuratorpraksis som tilbys ved Fakultet for kunst, musikk og design er 15. april 2017.

Studierbilde Rom8

Opptak

Opptak til KHiB er basert på realkompetanse, som vert vurdert på grunnlag av innsendte arbeid.

Khib Fakultetsbilde

Fakultet for kunst, musikk og design

Fra 1. januar 2017 er Kunst- og designhøgskolen i Bergen (KHiB) og Griegakademiet slått sammen til Fakultet for kunst, musikk og design ved Universitetet i Bergen (UiB).

"Wood You Dare" Prosjekt i regi av Petter Bergerud 2015

Bachelorstudiet i design

Som designstudent velger du spesialisering i enten møbel- og romdesign/interiørarkitektur eller i visuell kommunikasjon.

Daniel Johansen Askeland

Bachelorstudiet i kunst

Bachelorprogrammet i kunst utdanner profesjonelle kunstnere. Studentenes egen praksis og den individuelle veiledningen er kjernen i utdanningsløpet. Studentens praksis settes i sammenheng med kultur og samfunn.

Mkurator 2017

Masterstudiet i kuratorpraksis

MA i kuratorpraksis er et seminarbasert deltidsstudium over to år. Studiet ble etablert i 2015, og er fra 2017 åpent for internasjonale søkere. Det nye Fakultetet for kunst, musikk og design ser fram til å ønske en gruppe på ti MA-kandidater velkommen til Institutt for kunst i august 2017.

Ppu 2017

Praktisk-pedagogisk utdanning

Praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) for kunstnere og designere er en ettårig lærerutdanning på fulltid. I dette studiet står det kunst- og designfaglige perspektivet i fokus for den pedagogiske tilnærmingen til formell undervisningskompetanse. Søknadsfrist 15. april.

Snohetta_KHIB_Heart of Bergen_web

Snøhetta og Statsbygg bygger nye KHiB

Kunst- og designhøgskolen samarbeider med Statsbygg og Kunnskapsdepartementet om samlokalisering av KHiBs funksjoner i Møllendal.