Kategorier
Diverse

Planlegg sommeren nå – slik skaper du et rolig og avslappet liv i hagen

For mange nordmenn er sommeren en tid for ferie, avslapping og late dager i egen hage. Samtidig kan det også være mange ulike store og små oppgaver som må gjøres i hagen, hvordan legger man egentlig til rette for en god balanse mellom hage arbeid og avslapping? Med god planlegging kan du gjøre det enklere å slappe av i månedene som kommer.

Tid for refleksjon over egne ønsker

Til å begynne med kan det være greit å reflektere over hva du egentlig ønsker deg fra en sommerdag i hagen? Drømmer du om myke solsenger og gode bøker, avslapping i et basseng eller kanskje bare alenetid med gressklipperen? Det finnes ingen fasitsvar når det gjelder hva som er «riktig» vei til avslapping, men det er viktig å tenke over sine egne ønsker – istedenfor å prøve å tilpasse seg en mal for hva samfunnet forventer.

Hvis du bruker god tid på refleksjon, vil det også være enklere å bestille nye møbler og tilbehør til hagen. Igjen kan det være alt fra solsenger til en ny gressklipper, hovedpoenget er at du bør investere i utstyr som faktisk gjør det enklere for deg å slappe av og lade batteriene.

Lønner det seg å bruke profesjonelle til noen jobber?

Hvis du har større prosjekter på vent for sommeren, kan det være veldig fornuftig å ta tak i planleggingen allerede nå. Maling av fasade er en klassiker, gitt at mange norske hjem er bygget i tre. Å bruke profesjonelle håndverkere til slike jobber vil uten tvil koste en god slump penger, men samtidig får du mange ledige timer tilbake.

Det samme gjelder også alt fra vanlig hagearbeid til bygging av platting. Det er særlig hvis man regner på timeprisen for egen innsats som regnestykket kan bli relativt attraktivt. Å få profesjonell hjelp kan helt enkelt gi deg en roligere og mer avslappet sommer.